Mesajı Okuyun
Old 14-08-2012, 00:26   #1
Hak ve Nisfet

 
Varsayılan Trafik Kazası-ZMMS-Tazminat

Merhabalar;
A şahsı kendine ait araçla, araçta tek başına seyrederken, tek taraflı bir trafik kazası yapıyor ve kaza sonucu vefat ediyor.
A' nın mirasçıları adına Zorunlu Mali Mesuliyet Sigorta poliçesine dayanarak ilgili sigorta şirketine tazminat başvurusunda bulunduk fakat sigorta şirketi Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası genel şartları 3-b maddesine istinaden, sigortalının kendisinin uğrayacağı zararların teminat haricinde kaldığı gerekçesiyle talebimizi reddetti.
Olayda kusur oranı tam olarak belirlenemiyor zira olaydan sonra jandarmanın tuttuğu bir olay yeri krokisi var, fakat trafik kaza tespit tutanağı düzenlenmemiş. Jandarmanın krokisinde de olaya etken olabilecek başka bir unsur olmadığı yazılı, dolayısıyla A tamamen kendi kusuru ile kaza yapmış durumda.
Konu hakkında yaptığım araştırmaların bir kısmında, yukarıda yazılı durum için "kazada ölen kişinin mirasçıları, zarar gören 3. kişi konumunda değerendirilerek tazminat ödemesi yapılmalıdır" diyor.
Sizce bu olayda A' nın mirasçılarının tazminat talepleri yerinde midir, sigorta şirketine karşı dava açmamız yararımıza olur mu?