Mesajı Okuyun
Old 09-08-2012, 01:30   #1
rancho

 
Varsayılan Askeri öğrenci ihraç- dava sorusu

Merhaba arkadaşlar, malumunuz geçen sene 6191 sayılı kanuna eklenen geçici 32. maddeyle YAŞ mağdurlarına ve diğer yargı denetimi dışında kalmış mağdurlara başvuru hakkı verildi ve geçti.
Şimdi bizim olayımızda müvekkil askeri okulda öğrenci iken disiplinsizlik sebebiyle atılıyor.(2007) Tabi bu dava filan açmıyor. Şimdi biz de bu kanun kapsamına girer miyiz diye soruyor.
Benim size sorum ise; 1602 sayılı AYİM kanununda disiplin amiri tarafından verilen cezalar yargı denetimi dışındadır deniliyor: ''Cumhurbaşkanının, Yüksek Askeri Şuranın tasarrufları ve Sıkıyönetim Komutanlarının 1402 sayılı Kanunda yazılı tasarrufları ile disiplin suç ve tecavüzlerinden ötürü disiplin amirlerince verilen cezalar yargı denetimi dışındadır.''
Peki bu durumda yargı denetimi dışında olduğundan geçici 32. maddenin kapsamına girmez mi bu durum. Böylece süre geçmiş de olsa(Kanunda belirtilen MSB'ye 2 ay içinde başvurma süresi) başvuru yapılıp, gelen red cevabından sonra AYİM'e dava açmak mümkün olur mu sizce? Yorumlarınızı bekliyorum. Teşekkürler..