Mesajı Okuyun
Old 07-08-2012, 16:21   #8
MAHMUT SEÇGİN

 
Varsayılan

Lehtarın kesin ve açık deliller sunup mektubun paraya çevrilmemesi gerektiğini ispatlayarak bankanın idareye ödeme yapmaması gerektiği görüşünüze katılıyorum. Ancak, kayıtsız şartız ödeme taahhüdü içeren mektubun ibrazı halinde bankanın taraflar arasındaki uyuşmazlığa bakmaksızın ödeme yapması gerektiği görüşü uygulamada daha çok geçerlilik kazanmış durumda. Zira, bankanın , taraflar arası yaşanan uyuşmazlığın tarafı olmadığı gibi, böyle bir yetkisinin bulunmadığı benimsenerek bu sayede mektubun ibrazı halinde derhal ödeme yapılması gerektiği uygulama da daha çok yer etmiş. Bankalarda uygulama tutumlarını daha çok bu yönde belirlemiş. Dediğiniz gibi bu durum gerçekten mağduriyetlere yol açmaktadır.

Maalesef ilave iş ve imalatlara ilişkin taraflar arası ek bir sözleşme mevcut değil. Bu konuda yüklenici müvekkilimiz sözlü taahhütlere güvenerek iş yapmış. Elbette bu konu yüklenici müvekkiklin başına dert olacak.

öte yandan verdiğiniz bilgiler ve alakadarlığınız için size teşekkürlerimi sunuyorum. Belirtiğiniz gibi artık bu aşamayla birlikte, sözleşme feshinin haksızlığının tespiti ile teminat bedelinin iadesi ve ödenmeyen hak edişlerin tahsili talep edilecek ve idarenin açtığı davayla birleştirmesi istenecektir.