Mesajı Okuyun
Old 07-08-2012, 15:43   #2
av_yaseminceylan

 
Varsayılan

Sağlık hizmet bedellerinin ödenmesi:
KTK. MADDE 98- Trafik kazaları sebebiyle üniversitelere bağlı hastaneler ve diğer bütün resmî ve özel sağlık kurum ve kuruluşlarının sundukları sağlık hizmet bedelleri, kazazedenin sosyal güvencesi olup olmadığına bakılmaksızın Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından karşılanır.

Özel hastaneler yönetmeliğinde değişiklik yapılmasına dair yönetmelikte:
"MADDE 6 – Acil servise başvuran hastalara, yoğun bakım hizmeti dahil olmak üzere gerekli ilk müdahalenin yapılması, tedavinin devamı için gerekiyorsa hastanın yatışı yapılarak tedavisinin ve eğer gelişirse komplikasyonların tedavisinin tamamlanması esastır. ......... Acil servise başvuran bir hastanın, tedavisi veya sevki bu maddenin ikinci fıkrasına uygun olarak sağlanmış olmakla birlikte, ilave ücrete tabi kılındığının tespit edilmesi durumunda hastanenin mesul müdürü uyarılır.

İlave ücrete ilişkin bir yıl içinde ikinci tespitte hastanenin acil vakalar haricinde hasta kabulü bir gün süreyle valilikçe durdurulur. Aynı yıl içinde ilave ücret alındığının üçüncü ve daha fazla tespitinde ise bu maddenin onuncu fıkrasında yer alan müeyyideler birinci müeyyide sırasından başlamak üzere sırasıyla uygulanır."

Bu durumda paranın iadesi için öncelikle hastaneyi şikayet edebilirsiniz. Büyük hastaneler sansasyondan korktukları için iadeyi yapıyorlar. Bildiğim kadarı ile SGK fatura bedelini değil, o tedavi için öngörülen masrafı ödüyor. Hepsini tahsik edemeyecekseniz, en iyi yol şikayet gibi görünüyor. Mesul müdürle görüşülmeli diye düşünüyorum.