Mesajı Okuyun
Old 07-08-2012, 14:45   #1
Ayşe KARHAN AKÇADAĞ

 
Varsayılan İmzaya İtİraz + Bonoda Tahrİfat İddİasina DÖnÜŞtÜrÜlebİlİnİr Mİ?

Sayın meslektaşlarım,

Şuan karşı karşıya olduğum ve içinden çıkamadığım bir olayı paylaşmak istiyorum. Sorum şöyle;

Müvekkil muhtara yapılan tebligat ile aleyhine astronomik bir rakam ile icra takibi yapıldığını itiraz süresinin son günü evine uğraması ile öğrenir ve büromuza gelerek bono üzerinde ki imzanın kendisine ait olmadığını belirterek buna itiraz etmemizi talep eder.

Bizde, müvekkilin beyanları doğrultusunda Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunup aynı zamanda İcra Hukuk Mahkemesine de "İmzaya, borca ve ferilerine" itiraz ettik.

Ancak itirazımızdan 3-4 gün sonra müvekkilin kendi yaptığı araştırmada esas olarak bononun üzerindeki imzanın kendisine ait olduğunu, bu bononun başka birine verildiği ve bu bono bedelinin de ödediğini ancak geri almadığını,(Bu bonoda imza,tediye tarihi ve rakamla bedel yazılmış olup diğer kısımlar boştur.)icra takibi başlatan kişilerin bir şekilde bu bonoyu ele geçirdiklerini, esasında çok cüzzi bir rakam olan bono bedelinde TAHRİFAT YAPARAK astronomik bir rakamdan icra takibi yapıldığı hususunda netleşmiştir.

Konu hakkında bilirkişiden aldığımız uzman raporunda da bonoda bedel kısmında sonradan rakam eklemesi yapıldığı hususu belirlenmiştir.

Şimdi ilk itirazımızda "imzaya, borca ve ferilerine" itiraz ettikten sonra müvekkilin olayı tam hatırlamasından sonra bedelde tahrifat yapıldığı iddiası ile takibi iptal ettirebilir miyiz ?

Konuya cevap verecek meslektaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.