Mesajı Okuyun
Old 07-08-2012, 12:25   #5
Av.Nevra Öksüz

 
Varsayılan

Sayın SEÇGİN,
Alıntı:
Yazan MAHMUT SEÇGİN
...Kesin teminat mektubunun gelir kaydedilmemesi için ihtiyati tedbir kararı alma yoluna başvurduk fakat karar çıkana kadar idarenin talebi üzerine banka teminatı idareye ödemiştir. Şu halde, ihtiyati tedbir kararına dayalı olarak paranın iadesi için ne yapılabilir? ASli nitelikte bir dava mı açmak gerekir (Mektubun hükümsüzlüğünü tspiti davası ile paranın iadesi şeklinde)yoksa Tedbir niteliğinde Mahkemeden bir iade kararı alıp esas dava mıçmak gerekir?
Mahkeme, tedbir talebinizi kabul etti mi merak ettim; bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim... Çünkü; 4735 S.K. m.35 atfı ile 4734 S.K. m.34/son ("Her ne suretle olursa olsun, idarece alınan teminatlar haczedilemez ve üzerine ihtiyati tedbir konulamaz.") düzenlemesinden mütevellit mahkemeler bu konuda "ihtiyati tedbir" taleplerini reddetmektedir.

Bundan maada 1 no'lu mesajınızdan anladığım kadarıyla taraflar arasında derdest bir dava var. Bu davanın konusu nedir bilgi vermemişsiniz? Dava devam ederken de idare, sözleşmeyi feshederek teminatı gelir kaydetti sanırım? Fesihle kesin teminatın nakte çevrilerek irat kaydedilmesi konusunda yüklenici tarafça yapılabilecek olanı önceki msjımda yazmıştım:
Alıntı:
Yazan Av.Nevra Öksüz
...Yüklenici, adli yargıda, feshin haksız olduğunun tespiti ile kesin teminatın iadesi ve (varsa) zararının tazminini dava edebilir...



Saygılar...