Mesajı Okuyun
Old 06-08-2012, 15:43   #1
tiryakim

 
Olumlu İpotekli Takipte bankanın satışa muvafakat verdiği dosya banka tarafından tarafımıza atanması üzerine aynı taşınmazlar için tekrar takip yapılır m?

Merhabalar Değerli Meslektaşlarım ;

Müvekkil bankaya ipotekli olan taşınmaz başka bir icra dosyasından satışa çıkartıldı.Müvekkil banka ipotek bedelinin altında satışa onay verdi.Daha sonra taşınmazı 3. kişi ( dosya ile alakalı olmayan bir başka kişi aldı ) . Daha sonra dosya borçlusu ( aynı zamanda banka borçlusu ) kişi taşınmazın yapılan ihalenin feshini istedi.

Buraya kadar herşey normal...Normal olmayan durum ise şudur ; Şimdi bankaya ipotekli olan taşınmaz , yani ihalenin feshi istenen taşınmazın dosyası bize geldi. Ben burada nasıl takip yapıacam yada tekrar takip yapabilecekmiyim ? Bunu sormamım nedeni bankaya ipotekli olan taşınmaza banka satış için muvafakat verdi satış yapıldı ihalenin feshi istendi.

Aynı taşınmazlar için dosya tarafımıza geldi.( satıştan sonra bankanın başka dosyadan satışına muvafakat verdikten sonra - Aynı taşınmaz aynı ada parsel ) Bu durumda ihalenin feshi istenen taşınmazlar için ben tekrar nasıl ipotekli takip dosyası ve kefiller için ilamsız takip dosyası açıcam. Böyle bir takip açılabilir mi acaba ?

Teşekkürler...