Mesajı Okuyun
Old 26-07-2012, 21:26   #14
Admin

 
Varsayılan

Meslektaş Soruları Alanı Özel Kuralları:

Alıntı:
THS ilkelerine aykırı, adalet duygularını örseleyen, bir suçtan, borçtan ya da hukuki yükümlülükten kaçmaya/kurtulmaya yönelik, kanuna karşı hile niteliğinde, iyiniyete, etik kurallara, hakkaniyete, avukatlık meslek kurallarına aykırı sorular ile bu tarz cevaplar, yorum veya ifadelere forumda yer vermeyiniz.

Not 1: Sorunuzu esasen forumdan kaldırmam gerekirdi, ancak benim işlemimden önce yanıt verenler olduğu için, onların emeğine saygısızlık olmaması açısından yazışmalara kapatmak zorunda kaldım.

Not 2: Yasalara aykırı bir eylem içindeyseniz (=bu olay için konuşursak emniyet kemeri takmamak) görevli memurlar yasanın gösterdiği cezayı uygular. Bundan daha doğal ve hukuki bir durum olamaz ve yasaya aykırı davrandığınızı belirttiğiniz halde cezadan kurtulmaya çalışmanız da -en azından THS ilkeleri kapsamında- kabul edilebilir değildir. Eğer amacınız diğer yasalara aykırı davrananların niçin cezalandırılmadığını veya yasanın niçin bu şekilde olduğunu tartışmaksa, konunuzu buna göre daha dikkatli kaleme alarak, doğru alanı kullanarak ve konunun amacı hakkında okuyanlarda yanlış izlenimler de yaratmadan lütfen tekrar açınız. Kaleme alındığı şekliyle bu sorunuz THS içinde yayına uygun değildir.