Mesajı Okuyun
Old 23-07-2012, 15:37   #5
mabitades

 
Varsayılan

Sn. Av. Ayşenur Gökçe,

Kira sözleşmesinde yazılılık bir geçerlilik koşulu olmadığı için elinizde sözleşmenin bulunmaması bir sıkıntı yaratmayacaktır. Yani hiç yazılı sözleşme yapmadan da müvekkilinizin annesi bu kiralamayı yapmış olabilirdi.

Kiracı kira sözleşmesinin bitiminden 15 gün önce bildirimde bulunmadıkça, sözleşme 1 yıl süreyle uzamaktadır(TBK.347) Dolayısıyla kiracı bu sözleşmeye dayanarak halen kiralananda oturmakta.

Ödemediği kira bedellerini tespit edip ödenmesi için icra takibi yapmanız (No:13) mümkün karşı taraf ödeme yapmak istemezse itiraz edecek ve olay dava konusu olacaktır. İtiraz etmeden ve ödeme yapmadan 30 günlük süreyi geçirmesi durumunda tahliye davası açmanız mümkün olacaktır.Örnek 13'e göre açacağınız tahliye davası icra mahkemesinde açılacağından daha kısa sürede sonuç alabilirsiniz.

Ayrıca (TBK 319.) Kiracı, bakım, satış ya da sonraki kiralama için zorunlu olduğu ölçüde, kiraya verenin ve onun belirlediği üçüncü kişinin kiralananı gezip görmesine izin vermekle yükümlüdür.

Kiraya veren, çalışmaları ve kiralananın gezilip görüleceğini uygun bir süre önce kiracıya bildirmek ve bunların yapıldığı sırada kiracının yararlarını göz önünde tutmak zorundadır. Bu durumda sizin yerinizde olsam gezecek olan kişilerin ne zaman geleceğini önceden yazılı olarak belirterek ev sahibini bilgilendiririm. Yine zorluk çıkarması halinde ihtar çekilerek durum tespit edilebilir.