Mesajı Okuyun
Old 21-07-2012, 10:31   #1
üye38503

 
Varsayılan Dekontun delil niteliği

Bir otomotiv firmasının satış müdürü ile yapılan görüşmeler neticesi 2 adet araba almaya karar veren müvekkil satış müdürünün hesabına banka havalesi yoluyla 130.000TL para gönderiyor.

Dekont açıklama kısmında bir açıklama yok.

Paranın gönderildiği hesap satış müdürünün şahsi hesabı, otomotiv firmasının hesabı değil.

ANCAK; hesaplar incelendiğinde kesin olarak ortaya çıkacak, bu şahsi hesabın, otomotiv firması hesabı olarak kullanıldığı... Zira bu bu hesaba yatan paralar sürekli firmaya aktarılıyor. Firma bu şekilde çalışıyor.

Ortada herhangi bir alım satım sözleşmesi yok arabalarla ilgili.

Para yatmasına rağmen arabalar ve para teslim edilmiyor. Bu dekonta dayanarak otomotiv firmasına da " İşverenin kusursuz sorumluluğu, sebepsiz zenginleşme, haksız fiil vs... " hükümlerine dayanarak alacak davası açabilir miyim, yoksa böyle açıklama olmayan bir dekont varsa satış müdürüne dahi dava açamam mı? Yani açsam bile kazanamam mı?

Dekontun hukuki niteliğini açıklama yoksa ve varsa biliyorum ancak 130.000 TL nin heba olmaması için yapabileceğim bir şey varsa tecrübeli meslektaşlarımdan öğrenmek istiyorum.

Not: Hesaplar incelendiğinde kesin olarak satış müdürü hesabının, şirket hesabı olarak kullanıldığı anlaşılacak. Ve firmanın kimseyle araba alım satım sözleşmesi yapmadığı da....