Mesajı Okuyun
Old 19-07-2012, 13:29   #2
Av. Engin EKİCİ

 
Varsayılan

Alıntı:
müvekkilimin kırtasiye olarak kullandıgı dükkan, müvekkilimin 4 ay kira ödememesi üzerine tahliye edilmiş ve iiçindeki birtakım eşyalar borca karşılık alınmıştır. içeride kalan dolaplar raflar o sırada sökğlemediği için çıkarılmamış ve haciz memuru, alacaklı ve müvekkilim kendi aralarında tutanak tutarak, geri kalan eşyaları müvekkilime, daha sonra,sağlam olarak teslim etmek üzere anlaşmışlardır ve bu tutanağı üçü de imzalamıştır. Bugün dükkan sahibi, müvekkilimi arayıp gelip dolapları almasını almazsa kapının önüne atacağını söylemiştir. Müvekkilim de eşi hastanede oldugu için gidememiştir. Bu durumda, o tutanakta göz önüne alındıgında, eğer eşyalar kapının önüne atılmışsa nasıl bir yol izlememiz gerekir? Müvekkilimin sordugu başka bir avukat, hiç ellemeyin, kapının önüne atsın sonra sizde gidip suç duyurusunda bulunun demiş kendisine. Sizin düşünceleriniz nelerdir?
Sayın itirece;

Dükkanı işleten şahsın yapması gereken; bir ihtarname marifetiyle söz konusu eşyaların ... gün içerisinde teslim alınması, aksi halde yasal yollara başvurulacağının ihtarıdır ve tanınan süre içerisinde eşyaların alınmaması durumunda da bir depoya yerleştirilmesini sağlamaktır.

Ayrıca eşyaların dükkanın önüne konulmasını "suç" olarak nitelendirmek pek mümkün görünmüyor ancak oluşabilecek zararın tazmini kendisinden talep edilebilir düşüncesindeyim.

Saygılarımla..