Mesajı Okuyun
Old 13-07-2012, 12:40   #7
Gemici

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan itirece
merhaba, müvekkilim 2008 yılında ölen babasının veraset ilamını çıkarınca, 4 kardeş oldukları halde, 1 kardeşi daha oldugunu görüyor. Fakat hiçkimse bu kardeşi ne tanıyor ne görmüş, ismini bile ilk kez duymuşlar ve ilk kez haberdar olmuşlar. Müvekkilim öyle biri yok diyor.Miras paylaşımlarında sorun çıkmaması için bende o kardeş hakkında gaiplik kararı verilmesini önerdim. Siz ne

Hiç kimsenin tanımadığı bu kardeş nasıl olmuş da gelip veraset ilamına girmiş?

Veraset ilamına ve kayıtlara mı güveneceksiniz, yoksa mirastan alacakları pay azalacak kaygısında olan mirasçılara mı?

Alıntı:
Yazan itirece
Başka bir evlilik dışı kardeşleri varmış ondan haberleri var. Onu söylediklerine göre bu kişi de gerçek olsa bunu da söylerlerdi diyor, böyle biri yok eminim diyor. Ayrıca, diğer bütün kardeşler almanyada doğmuş ve orda yaşıyorlar hala, sadece benim müvekkilimin burada da ikametgahı var. O bilinmeyen kardeş de almanyadadır yani adresi olsa bile. Babaları 2008 yılında ölmüş, fakat Kahramanmaraş'a kayıtlıymış nüfusa. Bu durumda gaiplik kararı verilmesi için dava Kharamanmaraş'ta açılacak değil mi?

Yok olan/var olmayan bir kişii hakkında neye dayanarak gaiplik kararı aldıracaksınız. Hiç var olmayan bir kişi 'gaip' olabilir mi?

Saygılarımla