Mesajı Okuyun
Old 11-07-2012, 12:42   #6
Av. İbrahim YİĞİT

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Cengiz Aladağ
Sayın Yiğit,
Sizin de belirttiğiniz gibi, MK 327 ve devamı maddeleri uyarınca çocuklar için nafaka talep etmekten başka bir yol bulunmamaktadır. Nafaka yükümlülüğünün ihlali halinde MK 324. maddesini dikkate alınız.
Ayrıca, kadın için darp, kötü muamele ve hakaret nedenleri ile şikayette bulunulabileceği gibi, kanıtlama güçlüklerini bir kenara bırakırsak, manevi tazminat talebi de sözkonusu olabilir.

Üstad şikayet sürelerinin geçtiğini düşünüyorum. (Belirttiğim gibi, evi terk tarihi mart 2011) Ayrıca belirttiğiniz üzere kanıtlama güçlüğü de had safhada (Devamlı bir hapis hayatı, aile binasında akrabalarla birlikte yaşama ve sınırlandırmalar sebebiyle müvekkil adayının tanıkları bir adet erkek kardeşi ve 15 yıl önceki olaylara şahit karı-koca). Yani uzamış ceza zamanaşımı içinde tazminat talep edilebilirse de TCK anlamında bir şikayetin hak düşümü süresi geçmiş. Ayrıca bu yol amaca ulaşmak için yeterli hukuki tehdidi sağlamıyor. Davalının malvarlığı var ve tazminatın miktarı yüksek olmayacağı gibi kesinleşecek tazminatı da ödeyecektir. Aday anne, çocuklarını ve bakımlarının karşılanmasını arzulamaktadır. Saygılar.