Mesajı Okuyun
Old 08-07-2012, 19:52   #10
Av.MFD

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan tangela
Borçlu bir dükkandan alışveriş yapmış.Kıyafet almış ve güven ilişkisine dayalı olarak işyeri sahibi malı borçluya teslim etmiş. sözverdiği zamanda parasını getirmemiş.

Borçluya örnek 7 ile takip başlattım. borçlu x ilinde oturuyor. Fakat ikametgahı Y ilinde.Borçlunun y ilindeki mernis adresine göre tebliagat yaptım ve takip kesinleşti.

Takip kesinleştikten sonra x ilinde oturduğu eve hacze gittim. Hacizde evde buldum ve haciz tutanagına borçlu su anda ödeme yapamıyacagım su tarihe kadar ödeme yapacağım diyerek tahahütte bıulundu. evindeki tv yi yazıp çıktık.


Borçlu halen ödeme yapmadı.
1- Hacizde alınan tahhauüt gecerlimidir?
2- borçlu şimde tv nin annesine ait olduğunu söylüyor.hacizde istihkak talebi yok ve süresi de geçti. hacize gittiğimde fatura gösterse geçerliliği olur mu?
3-Borca dayanagım olmadığı için hacizdeki beyanları borcu kabul anlamına gelir mi?

Saygılarımla

Sayın meslektaşım,
-Hacizde alınan taahhüd elbette geçerlidir, yeter ki usulüne göre alınmış olsun..
-Haciz esnasında borçlu istihkak iddiasında bulunmamış, ayrıca tv'yi de yeddiemin olarak borçlunun kendisine bırakmışsınız..Bir sıkıntı yaşamazsınız..
-Siz artık verilen taahhüdün zamanında yerine getirilip getirilmeyeceğini takip ediniz, ödeme gelmediği takdirde Ödeme Şartını İhlal den dolayı merciiye şikayet hakkınızı kullanabilirsiniz..