Mesajı Okuyun
Old 04-07-2012, 16:11   #6
levent incetaş

 
Varsayılan

Sayın lokman yeten, muhtemelen sizinde ulaşmış olduğunuz 12. daire kararları, bahsettiğiniz şekilde şikayet yoluna başvurmanın, ıttıla tarihi olan yenileme emrinin tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içinde mümkün olduğu yönünde.
Tabi olayınızda 7 günlük şikayet süresinin geçip geçmediğini bilemiyorum. Ancak şikayetin takibi kendiliğinden durdurmayıp merciin takdirinde olduğunu sanıyorum.
Öte yandan Baki Kuru hoca kitabında (çok eski bası bilmiyorun fikrini değiştirmiş midir) kamu düzenine aykırılık halinde süresiz şikayete başvurulabileceğini söylemiş. Ki hiç ödeme emri gönderilmeden bir takibin kesinleşmesi bence kamu düzenine aykırılık sayılır. (?) Bu yüzden şikayetin kabul olacağını düşünüyorum.
Ayrıca yine 12. daire alacaklının takibe devam etme iradesi taşıyor ise henüz ödeme emri tebliğ edilmeden itiraz ve şikayet yollarına başvurulabilceği görüşünde. Bu durumda da teknik olarak tebliğ edilen bir ödeme emri olmadığı için belki de 168. maddeye göre itiraz edilebileceği bir diğer yol olarak düşünülebilir.
(Henüz öğrenme sürecinin başındaki bir stajer avukat olduğumu gözönünde bulundurunuz yazdıklarımı okurken...)