Mesajı Okuyun
Old 04-07-2012, 11:49   #1
lokman yeten

 
Soru usulsüz tebligat

Sayın meslektaşlarım merhabalar,
Alacaklı vekili karşı yan 2010 yılında müvekkilim hakkında kambiyo senetlerine özgü haciz yolu ile takip başlatmış ancak dosyadan müvekkilime ödeme emri gönderilmemiştir. Dosyanın takip edilmemesi sonucu dosya düşmüş ve 2012 yılının haziran ayında yenilenmiştir. Yenilemeden sonra ise müvekkilimie ödeme emri gönderilmeden yenileme emri gönderilmiş gönderilen yenileme emrinde yalnızca takipi çıkışlı yekün alacak belirtilmiş, borcun dayanağı senet yenileme emrine eklenmemiştir. Her ne kadar tebligat kanunumuzun 32.maddesinde Tebliğ usulüne aykırı yapılmış olsa bile, muhatabı tebliğe muttali olmuş ise muteber sayılır denilse de (forumda daha önceden açılan usulsüz tebligat başlıklarını incelemiş olduğumu söylemek isterim) bahsetmiş olduğum hususun farklı olduğu kanaatindeyim. Zira müvekkilime ödeme emri hiç çıkarılmamıştır. İcra İflas Kanunumuzda da takip başlatıldıktan sonra 3 gün içerisinde ödeme emrinin tebliğe çıkarılması gerekmektedir hükmü yer almaktadır. Olayın kısaca özetine binaen sizlere sormak istediğim iki sorum olacak
1) Ödeme emrinin 2010 yılından bugüne kadar hiç gönderilmemesi sonucu kötüniyetli davranıldığından bahisle teminatsız olarak borca itirazımız kabul edilebilir mi ? (Zira müvekkilin borçlu olmadığına dair iddiası mevcuttur)
2) Ödeme emri hiç gönderilmediğinden tebligata itiraz etmemiz halinde T.K.m.32 düzenlemesi olsa bile yenileme emrinin iptal edilerek yeni bir ödeme emri gönderilmesi gerekir mi ?
Şimdiden teşekkürlerimi sunar iyi çalışmalar dilerim...