Mesajı Okuyun
Old 03-07-2012, 16:38   #2
tiryakim

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan av. ali
herkese iyi çalışmalar... çok aradım ama bulumadım. kocayı kadının ailesinin bir çok kez darp etmesinden kaynaklanan boşanma davası ile ilgili yargıtay kararı bulamıyorum. yardımcı olacaklara şimdiden teşekkürler

Neden öyle bir karar arıyorsunuz anlayamadım üstadım...

Yargıtay
2. Hukuk Dairesi

Esas : 2010/3855
Karar : 2011/7059
Tarih : 26.04.2011


-YARGITAY İLAMI-

Taraflar arasındaki davanın yapılan muhakemesi sonunda mahalli mahkemece verilen ve yukarıda tarih numarası gösterilen hükmün temyizen mürafaa icrası suretiyle tetkiki istenilmekle duruşma için tayin olunan 26.04.2011 günü duruşmalı temyiz eden davalı-karşı davacı Neriman Şahin geldi. Karşı taraf temyiz eden davacı-karşı davalı İlker Şahin ile vekile gelmediler. Gelenin konuşması dinlendikten sonra işin incelenerek karara bağlanması için duruşmadan sonraya bırakılması uygun görüldü. Bugün dosyadaki bütün kağıtlar okunup gereği görüşülüp düşünüldü.

Yapılan soruşturma, toplanan delillerle davalı-davacı kadının, eşine ve onun ailesine hakaret ettiği, eşinin annesini darp ettiği; davacı-davalı kocanın da eşine şiddet uyguladığı ve birlik görevlerini yerine getirmediği, boşanmaya neden olan olaylarda tarafların eşit kusurlu olduğu anlaşılmaktadır. Bu halde taraflar arasında ortak hayatı temelinden sarsacak derecede ve birliğin devamına imkan vermeyecek nitelikte bir geçimsizlik mevcut ve sabittir. Olayların akışı karşısında davalı-davacı kadın da dava açmakta haklıdır. Bu şartlar altında eşleri birlikte yaşamaya zorlamanın artık kanunen mümkün görülmemesine göre, davalı-davacı kadının davasının da kabulü ile boşanmaya (TMK. md. 166/1) karar verilecek yerde, yetersiz gerekçe ile davanın reddi doğru bulunmamıştır.

SONUÇ : Temyiz edilen hükmün yukarıda gösterilen nedenlerle davalı-davacı kadının boşanma davası yönünden BOZULMASINA, bozma sebebine göre tarafların davacı-davalı kocanın kabul edilen boşanma davası ile fer'ilerine yönelik temyiz itirazlarının şimdilik incelenmesine yer olmadığına, istek halinde temyiz peşin harcının yatırana geri verilmesine, işbu kararın tebliğinden itibaren 15 gün içinde karar düzeltme yolu açık olmak üzere oybirliğiyle karar verildi. 26.04.2011(Salı)

Kaynak:Corpus Arşiv