Mesajı Okuyun
Old 02-07-2012, 10:19   #1
Av.Gümüş

 
Varsayılan Boşanma Davasında Kabulü ve Süreler

Merhabalar, Mesleğe yeni başlamış bir avukat olarak Sayın büyüklerime danışmam gereken bir konu ortaya çıktı.

Açılmış bir boşanma davasında davalı vekiliyim. Dava dilekçesinin tebliğinden sonraki cevap dilekçesi verme ve karşı dava açma süresi kaçırılmış durumda. Ancak dosya daha ön inceleme aşamasında.

Bu aşamada cevap dilekçesi veremeyeceğim ancak davaya olan cevaplarımı beyan şeklinde dilekçeye döküp bunu mahkemeye sunmak istiyorum. Ayrıca bu beyanlar şeklindeki dilekçeye tanıklarımı ve delillerimi de sunmayı planlıyorum. Mahkemece bu nasıl değerlendirilir?

Bununla birlikte açılmış boşanma davasını bizde kabul ediyoruz ancak kusurun bizde olmadığını ve dolayısı ile yargılama giderlerinin karşı tarafa yükletilmesini isteyeceğiz. Bu talepleri yukarıda anlatıığım "beyanlarımız" şeklinde dilekçede öne sürebilirmiyim? " Boşanmayı kabul ediyoruz ancak kusurlu biz değiliz bu nedenle yargılama giderlerinin karşı tarafa yükletilmesini talep ediyoruz, ayrıca nafaka talebimiz vardır." şeklinde beyanların bir geçerliliği varmıdır? Bu durumdaki bir dosyada " beyanların olduğu dilekçede" nafaka talep edilebilirmi?

Görüşleriniz için şimdiden teşekkür ederim...