Mesajı Okuyun
Old 30-01-2007, 17:05   #1
Av. Elif

 
Varsayılan İntİfa Hakkinin Kaldirilmasi Ve Maddİ Tazmİnat Davasi

1993 Yılında akaryakıt dağıtım şirketine istasyon üzerinde 15 yıllığına intifa hakkı tesis edilmiş ve tapuya tescil edilmiştir. Taraflar arasında noterde düzenlenen belgede " akaryakıt bayii tarafından verilen BAYİİLİK VE KREDİ HAKKINA KARŞILIK OLMAK ÜZERE bu taşınmaz üzerinde kurulu bilimum tesislere şamil olmak üzere .. ofis lehine yıllığı 5.000 tl. dan 15 YIL müddedle 75.000 tl. ivaz bedeli karşılığında intifa hakkı tess edilmiştir."yazmaktadır.
1996 yılında taşınmaz müvekkilime satılmıştır. Bu süre içerisine ne eski sahibine nede yeni sahibine akaryakıt dağıtım şirketi tarafından ivaz bedeli ödenmemiştir, ayrıca kredide sağlanmamıştır. Müvekkilim istasyonu satın aldığından bu yana dağıtım şirketi tarafından hiç bir kredi sağlanmadığı ve ivaz bedeli de ödenmediği için istasyonu faaliyete sokamamıştır.
2005 yılında intifa hakkının kaldırılması için akaryakıt dağıtım şirketine ihtar çekilmiş ancak şirket tarafından hiç bir cevap verilmemiştir. intifa hakkının kalkmasına da 1 yıl kalmıştır.
istasyon sahibi, söleşmenin şartlarının yerine getirlmemesinden dolayı uğradığı zararın tazminini ve intifa hakkının kaldırılmasını isteyebilirmi. Bu durumda bayinin hakları nelerdir?
YARDIMLARINIZ İÇİN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜRLER...