Mesajı Okuyun
Old 18-06-2012, 09:49   #2
Av.Evren Akçay

 
Varsayılan

Öncelikle bu alcaklarınızı kayyımdan talep etmeniz daha kolay olacaktır. Zira iş mahkemesinde dava açıp dava sonuçlanıncaya kadar geçecek süre çok uzun olabilir.

Ayrıca size farklı bir yol tavsiye edebilirim. Ücret Garanti Fonu Yönetmeliğine görede alacaklarınızın bir kısmını alabilirsiniz. Türkiye İş Kurumu ‘nca resmi gazetede yayınlanan 28.06.2009 tarihli Ücret Garanti Fonu Yönetmeliğine göre de işçi alacaklarını kısmen koruyan hükümler mevcuttur.
Yönetmeliğe göre; Yönetmelik hükümleri 25/8/1999 tarihli ve 4447 sayılı İşsizlik Sigortası Kanunu kapsamına giren sigortalılar hakkında uygulanır. (md. 2)

Ücret Garanti Fonu, 4447 sayılı Kanuna göre sigortalı sayılan kişileri hizmet akdine tabi olarak çalıştıran işverenin; konkordato ilan etmesi, işveren için aciz vesikası alınması, iflası, iflasın ertelenmesi nedenleri ile işverenin ödeme güçlüğüne düştüğü hallerde geçerli olmak üzere, işçilerin iş ilişkisinden kaynaklanan üç aylık ödenmeyen ücret alacaklarını karşılamak amacı ile İşsizlik Sigortası Fonu kapsamında oluşturulmuştur. (md. 4/a)

İşçinin, iş ilişkisinden kaynaklanan ve işverenin konkordato ilan etmesi, işveren için aciz vesikası alınması, iflası veya iflasın ertelenmesi nedenleri ile ödeme güçlüğüne düşmesinden önceki ödenmeyen en fazla üç aylık temel ücrete ilişkin alacakların, işçiye ödenmesi suretiyle kısmi koruma sağlanmıştır. (md. 4/e)