Mesajı Okuyun
Old 29-01-2007, 14:05   #1
Seyda

 
Varsayılan Otomobil Çalıntı Çıkınca Noter Tazminata Mahkum Oldu

Mahkeme, aldığı araç çalıntı çıkınca, işlemi yapan notere dava açan kadını haklı buldu. Noter otonun fiyatını ödeyecek.

Çalıntı otomobilin faturası notere çıktı

İzmirli bir kadın, Eskişehir'den satın aldığı otomobil çalıntı çıkınca, işlemi gerçekleştiren notere tazminat davası açtı. Mahkeme, 2 yıl süren yargılama sonunda, otomobilin satış bedeli olan 26 bin YTL ile masrafların, işlemi gerçekleştiren noter tarafından ödenmesine karar verdi.

EŞİNİ GÖNDERMİŞTİ
İzmir'de yaşayan Güldem Güneyer, 2004 yılı temmuz ayında, gazete ilanıyla beğendiği otomobili alması için eşini Eskişehir'e gönderdi. Güneyer'in eşi Ertan Güneyer, Eskişehir'e giderek, otomobili kimliği belirlenemeyen bir kişiden 26 bin YTL karşılığında satın aldı. Otomobilin satış işlemleri, Eskişehir 2. Noterliği'nde, 433 YTL karşılığında yapıldı. Fakat daha sonra aracın çalıntı olduğu ortaya çıktı. Bunun üzerine Güldem Güneyer Eskişehir 3. Asliye Hukuk Mahkemesi'ne tazminat davası açtı. Kadının avukatı Serdar Yağcı, mahkemenin, müvekkilinin zararının tamamını, 2 yıl süren yargılama sonunda noter tarafından karşılanmasına karar verdiğini kaydederek, şöyle konuştu:

SAHTE EVRAKLARLA
"Otomobil hırsızları, çaldıkları otomobillerin aynı model ve renkteki otomobillerin ruhsatını bir şekilde ele geçirerek sahte evrak ve kimlik düzenliyorlar. Notere de bu sahte evrak ve kimliklerle başvurarak otomobilleri ellerinden çıkarıyorlar. Müvekkilim yargıya başvurdu ve yerel mahkeme örnek bir kararla noteri kusurlu buldu."
http://www.sabah.com.tr/gnd113.html