Mesajı Okuyun
Old 13-06-2012, 15:55   #1
av.eduss

 
Varsayılan İptal davası açılmış Hakem Heyeti kararının tavzihi.

müvekkil şirket aleyhine verilmiş hakem heyeti kararının iptalini isteyen davamızı açtık.Kararda usuli eksiklikler de vardı ve dilekçemizde öncelikle bu eksiklikler sebebi ile kararın iptalini isteyip esasa ilişkin iddialarımızı da devamında sıraladık.Ancak davanın açılmasının akabinde şikayetçi heyete bir dilekçe ile başvurarak o da bu usuli eksiklikleri dile getirmiş ve kararın bu yönlerden düzeltilmesini istemiş.Heyet talebi kabul etmiş ve bizim davamızda belirttiğimiz usuli eksiklikleri gidererek tekrar bir karar vermiş..Bize tebliğ edildi karar ve tabi haliyle 15 günlük itiraz süresi var..Bu nasıl bir iştir? Hakem heyeti tavzih yapabilir mi? Benim harcını ödeyip açtığım davama bu nasıl etki eder? Kaldı ki tüm bu işlemler benim davamın açılmasının ardından gerçekleştirilmiş.Yani davayı usulden kazanma ihtimalim idari bir işlemle ortadan kaldırılabilirmi ? Kaldı ki heyet bu 2.kararı öncesinde bana bir bildirim yapmadı? Heyet benim savunmamı almak zorunda değil mi? zira şu hüküm niye var?: Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Yönetmeliği
Madde 11- ..Tüketici aynı uyuşmazlık konusu ile ilgili olarak birden çok hakem heyetine başvuramaz. Aksi takdirde diğer taraf lehine derdestlik itirazında bulunma hakkı doğar.

Tüketicinin uyuşmazlık konusu ile ilgili olarak aynı hakem heyetine birden fazla başvuru yapması durumunda da yukarıdaki fıkra hükümleri uygulanır.


uzun olduğu için özür, okuduğunuz içinse teşekkür ederim..