Mesajı Okuyun
Old 13-06-2012, 09:52   #3
Av. Engin EKİCİ

 
Varsayılan

Alıntı:
Sağlık personeli olmayan ve sanayi alanında çalışmakta iken iş akti feshedilen müvekkil x ışınları ve gama ışınları ile tahlil yapılan bir işte çalışmıştır.Müvekkilin radyasyon izni talebi vardır.Sağlık personeli için kabül edilen bu izni müvekkil içinde talep edebilirmiyiz? yardımlarınız için şimdiden teşekkürler...
Sayın numan;

Anladığım kadarıyla müvekkiliniz, sağlık personeli olmamakla birlikte çalışma koşulları gereği radyoaktif ışınlara maruz kalmaktadır. Radyoaktif ışınlara maruz kalan sağlık personelinin çalışma şartlarını düzelneyen Radyoloji, Radyom Ve Elektrikle Tedavi Müesseseleri Hakkındaki Nizamname'nin 24. Maddesinde; "Bu gibi müesseselerde, her röntgen mütahassısının veya röntgen ve radyom ile iştigal eden kimsenin senede dört hafta muntazaman devamlı tatil yapması mecburidir"denmektedir.

Mezkur nizamname sağlık kuruluşları bünyesinde çalışanları kapsamaktadır. Müvekkiliniz sağlık kuruluşunda değil sanayi kuruluşunda çalıştığı için alıntıladığım maddeye istinaden kanunen zorunlu olarak verilmesi gereken izin hakkından yararlanamayacağı kanaatindeyim. Önemle ifade etmek gerekir ki sanayi kuruluşu bünyesinde sağlık personeli de var ve kendileri bu izinden yararlanıyor iseler müvekkilinizin de yararlanmasına engel bir durum olmadığını düşünüyorum.

Saygılarımla..