Mesajı Okuyun
Old 11-06-2012, 13:24   #1
aywayi

 
Varsayılan Limited şirket eski müdürüne karşı açılacak tazminat davası

Merhaba.. Öncelikle aranıza yeni katılan biri olarak bu güzel paylaşıma imkan ve katkı sağlayan herkese teşekkür ederim.
Açmayı düşündüğüm limited şirket eski müdürüne karşı tazminat davası ile ilgili yaptığım ön çalışmada aklıma takılan bir hususta fikir ve tavsiyelerinize ihtiyacım var.
Dava konusu olayda, davacı şirket yirmiden az ortaklı olup denetçisi bulunmadığından, ortaklar genel kurulunun bu konuda vereceği karar veya yönetici olamayan ortakların bu yönde alacakları karar ya da verecekleri muvafakat ile bu davanın açılabilmesi mümkündür. Ancak, açıklanan koşullar dava şartı olmayıp, sonradan da tamamlanabilir. Dolayısıyla, bu yöndeki usuli eksiklik davanın hemen reddini gerektirmez.
Benim yukarıda ki bilgiler ışığında sorum ortaklar kurulu kararı almanın bir zorunluluk olup olmadığı yönünde olacak çünkü şirketin büyük ortağı yabancı kişidir ve yurtdışında yaşamaktadır. Burada ortaklar kurulu kararı yerine muvafakat verilmesinin usulünü öğrenmek istiyorum. Sadece yazılı bir adi belge ile mümkün müdür? Konuya ilişkin pratik bir bilgiye ulaşamadım.