Mesajı Okuyun
Old 11-06-2012, 09:59   #3
ferit alphan

 
Varsayılan

bende sayın bayraktar' a katılıyorum..
asliye hukuk mahkemesinde tapu iptali ve tescili davsı açmalısınız.davalı hazine ve eğer koy tuzel kişiliğinin bu arazilerde hakkı varsa(mera otlak yerler olması veya köyun ortak kullanım alanı dahıl olduğu için tabi sizin arazilerde böyle bir durum yoksa sadece hazineyi davlı göstermeniz yeterli)onuda davalılar arasında göstermelisiniz.
kadastro mahkemesinde dava açmak için 30 gunluk askı suresında ilgililerin kadastro tutanaklarına itiraz etmiş olmaları ve bu itirazları red edildiği taktirde kadastro mahkemesinde kadatsro işlemlerine karşı dava açılır ancak sizin olayınızda böyle bir durum söz konusu değildir.kısacası bir bölgedeki kadastro işlemi kesinleştıkten sonra o yerlerle ilgili açılacak davalar taşınmazın olduğu yerdeki asliye hukuk mahkemesinde açılır.
siz davanızı zilliyetliğe dayandırarak açarsanız kazanırsınız ancak kazanmanız için şu şartlar vukuu olmuş olmalı :
1-o araziler 2B kapsamında olan arazilerden olmaması eğer kapsamında ise kadastro kanunu madde 17,14 şartalrı mevcut ise bu maddelere istinaden de açabilirsiniz.
2- malik iradesiyle davasız aralıksız 20 yıllık zilliyetlik olmak
3- buranın hazine adına tescilli olmamış olması, hazine adına tescilli ise kadastro knunu 17,14 maddeleri şartları taşıyorsa bu maddelere istinaden dava açarsanız kazanırsanız kanımca.

elinizdeki tapunun geçerlik hükmü nedeir ve osmanlı dan kalma tapu mu yoksa gönümüz mevzuata uygun çıkartılan bır tapu mu? bunu söylerseniz daha aydınlatıcı olur..
saygılar......