Mesajı Okuyun
Old 08-06-2012, 11:53   #2
Av.YBayrak

 
Varsayılan

Sayın Meslektaşım;
İdari işlemin de bir gerekçesi olmak zorundadır. Gerekçesiz idari işlem ya keyfi işlemdir, ya da hukuka uygun olmayan bir amaç doğrultusunda yapılan işlemdir. Her iki halde de hukuka aykırı olur, İdari Yargı'nın öncelikli görevi de idarenin eylem ve işlemlerinin hukuka uygunluğunu denetlemektir.'Anayasa m.125) Yapılan İdari işlemin ana gerekçesi "Kamu Yararı" dır, olmak zorundadır. İdari yargı da, yapılan işlemi kamu yararı yönünden inceleyecektir. Sizin de ilgili düzenlemesini aktardığınız KHK de, söz konusu kadroların kaldırıldığından söz etmiyor. Buraya dikkat etmeli! Bu kadrolara sonra yeniden atama yapılacağından söz ediyor!
Şu halde, mevcut kadrolarda görev yapmakta olanların görevlerine son verilmesinin kamu yararı amacı taşıyan bir gerekçesi olmalıdır.
Aynı şekilde, verilmiş haklar, hem maddi yönden hem sosyal statü yönünden haklı bir gerekçe olmadan da geri alınamaz.
Davacının gönderildiği görev için harcırah veriliyor ise de, bu ödenek yol giderlerini karşılamaya yönelik olup; görevlendirildiği yere gitmek için katlandığı külfete, kalacağı asgari süreyi görev kabul ettiği tarihteki yasal düzenlemeyi göz önüne alarak kabul etmiş, yapılan görevlendirme geçici bir görevlendirme olmayıp bu süre için kalıcı bir görevlendirmedir. Zaten bu nedenle görevlendirmeyi kabul etmiş ve buna göre sosyal yaşam alanını terk ederek görevlendirildiği yaşam alanındaki görevi kabul etmiş, ailece yaşamını buna göre düzenlemiş, buna göre sözünü ettiğiniz harcamalar ve birtakım maddi-sosyal değişim külfetlerine katılmıştır.
Ayrıca, geri dönüşü ve bilahare yerine başkasının gönderilmesi de hiç bir haklı neden yok iken kamu kaynaklarının israfına neden olacaktır.
Hem kişi ve ailesi yönünden, hem kamu yönünden hukuka aykırı, haklı bir nedeni ve kamu yararı olmayan idari işlemin iptalini dava etmek, mahkemeden de bu nedenle(Any.m.152) Anayasa'nın 10,62, v.b. maddelerine dayanarak KHK nin iptali istemenizde; bu süreçte ailenin yaşamının geri dönülemez bir şekilde olumsuz değişimi söz konusu olduğundan öncelikle yürütmenin durdurulmasını istemek gerek
diye düşünüyorum.
Kolay gelsin, başarılar ve iyi bir sonuç almanız dileğiyle.