Mesajı Okuyun
Old 04-06-2012, 09:47   #1
emldnz

 
Varsayılan UsulsÜz İlanen Teblİgat İle Vergİ Cezasi

Merhabalar, vergi mahkemeleri ile ilgili tecrübem bulunmadığı için bir tanıdığımın işini ricaen yapmak zorunda kaldım ama danışmak istediğim konular var ki bu durum özetle şudur ;

Müvekkilimin yıllar önce kapattığı dükkanı ile ilgili defterleri vergi dairesine vermediği için kendisine bir vergi cezası kesilmiş, ancak bu ceza ile ilgili müvekkile hiç değiştirmediği adresine bir tebligat gelmemiş ve bu surette müvekkil tebliğden sonra başlayacak olan itiraz-uzlaşma komisyonuna gitme-taksitlendirme hakkını kullanamamakla birlikte geçtiğimiz yıl şekilde gündemde olan vergi barışından yararlanma ve faiz indirme hakkını da kullanamamıştır.

Ne zaman ki müvekkil kapısına bırakılan "araç haciz edilmesine dair bilgilendirme" kağıdını görmüş ve bunun sebebini sormak için vergi dairesine gitmiştirki işte o zaman müvekkile cezanın ilanen tebliğ edildiği ve kesinleştiği söylenmiştir.

Müvekkil adresini hiç değiştirmemesine rağmen ve zaten aracına haciz konulduğu bilgisi yine bu adresine gönderiliyorkan bundan önceki ceza kağıdının adrese gönderilmemesi ve bu surette usulsüz ilanen tebliğ yapılması ile ilgili vergi mahkemesine dava açmıssak da vergi kanunu 3.4. ve 5. maddeler gereği usulsüzlükler olduğu söylenmektedir.

Öncelikle şunu sormak isterim; adresi belli olan kişiye ilanen tebliğ ile cezanın gönderilmesi ve kesinleşmesi nasıl olabilir??
Ve bu usulsüzlükler ile ilgili nelerden bahsediliyor olabilir??

Teşekkürler