Mesajı Okuyun
Old 28-01-2007, 03:47   #68
Av.Ömer KAVİLİ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av.Şehper Ferda DEMİREL
Sayın Kavili,

Beraat mütalaasından sonra kaç sanık ve kaç sanık vekili savunma hazırlamak için süre ister, dahası inatlaşma gözüyle bakılabilecek, bu şekilde değerlendirilebilecek bir sürece girmeyi göze alır...


Sayın DEMİREL,

İletinizde sözünü ettiğiniz ... inatlaşma ... deyimi bence yanlış duruyor.

Çünkü; savunma makamının süre isteyerek verilecek bu sürede özenli bir savunma hazırlayarak adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunmak isteyişlerini, hukukun temsilcisi ve adil yargılama kuralları uygulayarak adaletin gerçekleşmesine YEMİNLİ olan gerek mahkeme başkanı, gerekse mahkeme üyelerinin inatlaşma olarak nitelemeyeceklerini sanıyorum.

Her ne kadar bu konuda "galat-ı meşhur" başka deyişle, anlam kayması olan "ünlü yanlışlık" diye düşünebileceğimiz sizin söylediğiniz yanlış anlamalar (!) var ise de, bizim mahkeme üyelerinde öyle bir tepki gözlemlemedim; yoksa, 'yargıcın reddi' nedeni doğmuş sayılırdı.

İletinizdeki anlamlı iltifatınıza teşekkür ederim; ancak yapılan çok bir şey sayılmamalı. Çünkü zaten Avukat Hakları Merkezi adlı örgütün kurucusu, üyesi ve yeniden yöneticisi olarak görev yapıyorum; burada ve her yerde önemli olan, meslek yürütülmesindeki genel düzeyin yükseltilmesi ve bunun yaygınlaştırılmasıdır.

İltifatınızı aldım kabul ve teşekkür ettim.

Ömer KAVİLİ
Hukukçu, yeni sanık