Mesajı Okuyun
Old 01-06-2012, 08:11   #6
Av. Engin EKİCİ

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan ismiaydin
sanırım yanlış anlaşıldım. kararın içtihatlara uygunluğunu tartışmıyorum. her davanın kendine özgü durumu ve şartları vardır. bu durumun sonucu olarak ortaya çıkan bir içtihadı her olaya aynen uygulama ne kadar doğrudur. bir müddet sonra kopyala yapıştır kararları çıkmazmı? (ki zaten şu anki durum budur.)
bizim olayımızda erkek bütün kusurlu davranışların yanı sıra başka biri ile birlikte yaşamaya başlamış ve çocuk sahibi olmuştur. şimdi kadının bu evlilik birliğini sürdümeye yönelik bir imkanı ve umudu olabilirmi? ayrıca sadakat yükümlülüğü karar kesinleşinceye kadar (artık kaç yıl ise) devam edermi?
Somut durumda Yargıtay kararı, aşağıda bağlantısını paylaştığım sadakat yükümlülüğünün boşanma kesinleşene dek sürdüğü hususuyla ilgili Yargıtay kararıyla paralellik arz ettiğinden içtihatlarla ilgili herhangi bir yorumda bulunmayıp direkt karara ilişkin bir değerlendirmede bulunmuştum.

Ancak, boşanma davasının devamı süresince eşlerin sadakat yükümlülüğünün bulunduğuna dair mevcut Yargıtay kararı mevcut olmakla birlikte henüz kökleşmiş bir içtihattan bahsetmek mümkün değil. Dolayısıyla siz, "boşanma davası açılmış ise eşlerin sadakat yükümlülüğü ortadan kalkmalıdır" şeklinde görüş beyan ediyor ve Yargıtay 2. HD ile farklı görüşü benimsiyorsunuz.

bknz:http://www.turkhukuksitesi.com/serh.php?did=13541

Konu tartışmaya muhtaçtır.

Saygılarımla..