Mesajı Okuyun
Old 01-06-2012, 00:17   #1
harkan

 
Varsayılan acele el koyma - el koymanın durdurulması

belediye bakanlar kurulu kararı gereği kentsel dönüşüm kapsamında acele el koyma kararı alıyor, (lüks konut yapmak için acele el koyma burası da ayrı bir garabet)

vatandaşın arsası ve arsanın üzerinde yaşadığı bir konut mevcut

mahkemece maliklerin yokluğunda keşif yapılıyor, el koyma işlemine esas değer tespiti yapılıyor, bilirkişi raporu hazırlanıyor

bu rapor doğrultusunda hiçbir savunma ve itiraz hakkı tanınmadan raporda belirtilen değerin bankaya yatırılması durumunda el koyma kararı veriliyor..

buraya kadar herşey acele el koyma hükümlerine uygun ok!

ancak el koyma değerine esas bilirkişi raporu birçok maddi hata ve yanlış değerlendirmelerle dolu... örneğin arsa üzerindeki muhtesat raporda gözükmüyor,raporda yazan değer trajikomik bir değer, bu husus gerek mahkemece gerekse taraflarca da biliniyor..

neticesinde kısa bir süre içerisinde kişinin yaşadığı arsa ve evine, başka bir ev dahi alamayacak komik bir bedel ödenerek el koyma ve sokağa atılması sağlanacak..

rapordaki eksiklikler ve değer tespiti, ileride açılacak kamulaştırma davasında tamamlanacaktır, ancak bu su an için el koymayı durdurmayacaktır..

(acele el koyma delil tespiti mahiyetinde, ancak sonuçları itibari ile herhangi bir delil tespitinden farklı olduğu ortada, ayrıca temyiz tabi değil, itiraz olsa dahi mahkeme kararını vermiş, yeniden değerlendirme yapmıyor, biz tespit istesek, bu hakkın yalnızca idareye tanındığı belirtiliyor)


UNUTULAN MUHTESAT BEDELİ GİBİ HAKSIZ VE YANLIŞ RAPORA DAYANAN VE YENİ BİR KONUT EDİNME İMKANI DAHİ SAĞLAMAYAN, NETİCESİNDE DE EVSİZ KALMA GİBİ ÇOK AĞIR SONUÇLARI OLAN KOMİK BİR BEDEL KARŞILIĞINDA VERİLEN ACELE EL KOYMA KARARININ VE EVİN YIKIMINI NASIL DURDURABİLİRİZ ???

(acele el koyma ise de ayet değil ya , bir çözüm olmalı????)