Mesajı Okuyun
Old 31-05-2012, 22:36   #5
ismiaydin

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Engin EKİCİ
Sayın ismiaydin;

Müvekkiliniz olan kadının boşanma davasının reddine ilişkin karar, dosyaya siz vakıf olduğunuzdan ve şoke edici bir karar olarak nitelendirdiğinizden tarafımca da hatalı bir karar olarak algılanmış olup zaten Yargıtay'ca da isabetli bir şekilde bozulmuştur.

Ancak Yargıtay ilgili dairesinin, her iki tarafın da başka şahıslarla birlikteliklerinin mevcudiyetine dayanarak tazminat taleplerini reddetmesinin yerinde ve doğru bir yaklaşım olarak nitelendirilebileceği kanaatindeyim.

Saygılarımla..
sanırım yanlış anlaşıldım. kararın içtihatlara uygunluğunu tartışmıyorum. her davanın kendine özgü durumu ve şartları vardır. bu durumun sonucu olarak ortaya çıkan bir içtihadı her olaya aynen uygulama ne kadar doğrudur. bir müddet sonra kopyala yapıştır kararları çıkmazmı? (ki zaten şu anki durum budur.)
bizim olayımızda erkek bütün kusurlu davranışların yanı sıra başka biri ile birlikte yaşamaya başlamış ve çocuk sahibi olmuştur. şimdi kadının bu evlilik birliğini sürdümeye yönelik bir imkanı ve umudu olabilirmi? ayrıca sadakat yükümlülüğü karar kesinleşinceye kadar (artık kaç yıl ise) devam edermi?