Mesajı Okuyun
Old 30-05-2012, 16:01   #4
Av. İbrahim YİĞİT

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan avismailhdr
İbrahim bey davalı olarak sadece işveren gösteriliyor ve iş kazası sonucu hastahanede şikayetçi olunmuyor. Hastahane raporlarındada geçici bir rapor veriliyor. Şimdi açılacak dava da ne zaman rapor talep edelim .Karşı tarafın cevabı beklenecek mi mahkeme nasıl bir yol izliyor.

Üstadım, özel mesajınıza cevap olarak yazdığım gibi; hastanede müvekkilinizin şikayetinden vazgeçmesinin tazminat talepli hukuk davanızda önemi yok. Yeterki hukuki tüm hak ve alacak taleplerinden de açıkça feragat etmemiş olsun.

Diğer taraftan iş kazasının işveren tarafından SGK'ya bildirilip bildirilmediği de önemlidir. Bunu sorgulayın (işçinizden, işverenin bağlı olduğu SGK merkezinden). Bildirim yapılmışsa tazminat talebi ile mahkemeye başvurup tahkikat sonucunu bekleyeceksiniz. Bildirim yapılmamışsa önce SGK merkezine iş kazası şikayet/başvurunuzu yapacaksınız. Kurum tahkikatında iş kazası değildir derse tespit davası açacaksınız. İş kazasıdır derse bu defa maluliyeti de bildirecek, itirazınız olursa Ankara'ya yapacaksınız. İtiraz etmez iseniz tazminat talepli davanızda bu oran esas alınarak kusur ve ücret ile birlikte değerlendirilecek. Siz önce SGM'ye bir gidin