Mesajı Okuyun
Old 30-05-2012, 14:07   #4
özfn_34

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan stj.av.T.Kağan
selamlar, iyi çalışmalar..
Ben bir konuda değerli görüşlerinize danışmak istiyorum. Müvekkilim iş bulmak için gittiği şehre eşini davet etmektedir. Bu arada müvekkilim iş bulduğu şehirde bağımsız bir ev temin etmiştir. Buna rağmen müvekkilin eşini tüm girişimlere rağmen ikna edememiştir. Böyle bir ortamda çekilecek terk ihtarı ne derece sağlıklıdır? Yada çekişmeli boşanma davası açmak daha mı sağlıklıdır?
Yardımcı olabilecek yargıtay kararı sunarsanız çok sevinirim..saygılarımla..

Bence bu durumda ortak konutu terk eden taraf müvekkilinizdir. Çünkü, evden ayrılmış ve orada iş bulmuş ardından da eşini çağırmış olduğu halde eş icabet etmemiş ve diğer şehre gitmemiştir. Müvekkiliniz olan eşin mesela bulunduğu şehirde iş bulması ihtimali olmasına rağmen, farklı bir şehre gidiyor ve burada iş bulup, buna eşinin razı gelmesini istiyorsa haksız sayılabilir. Burada eşlerin özellikle sosyo-ekonomik durumlarının gözönünde bulundurulması gerektiği kanaatindeyim.

Örneğin, karşı taraf da çalışmaktadır ve diğer şehre taşınması işssiz kalmasına sebep olacaktır. Bu yüzden bence terke dayalı boşanma davası açmanız halinde reddedilme ihtimali vardır.

Öncelikle müvekkilinizin talebinin ne olduğunu öğrenmekte fayda var. Yani hala eşinin yanına gelmesini ve gelmezse boşanmak mı istiyor yoksa artık gelmesinden vazgeçmiş ve sadece boşanmak mı istiyor?

Boşanmak için terk sebebine dayanmanın doğru olmayacağını, şartları mevcutsa başka sebeplere dayanarak boşanma davası açmanız gerektiğini düşünüyorum.

Bu arada müvekkilinizle eşi ne kadar zamandır ayrıdır? Biliyorsunuz terke dayansanız bile en az 4 ay ayrı yaşanmış olması gerekir.