Mesajı Okuyun
Old 29-05-2012, 10:42   #4
özfn_34

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan ayse1728
diyelim ki ara karardan döndü ve yarısını bizim ödememize karar verdi ve biz yatırıdk bu arada karşı taraf yatırmaz ise bize onun payını da yatırmamız için ayrıca bir süre mi verecek peki?

Masrafın yarısını sizin, yarısını davalının ödemesine karar verilmesi halinde, verilecek süre kesin olduğu için kesin süre içinde yatırılıp yatırılmadığını kontrol etmeniz ve bu süre sonunda ödenmiş olduğuna dair bir belgenin sunulmamış olması halinde sizin ödeme yapabileceğiniz düşünülse dahi davalının ödeme yapmış olması fakat ödemeye dair belgeyi Mahkemeye mesela duruşma gününde sunması ihtimalinde, sizin ödenmiş olmadığını sandığınız masrafı mükerrer olarak ödemeniz söz konusu olabilir.

Bu uygulama yeni olduğundan, sizin sistemde karşı tarafın ödediği miktarı görüp göremeyeceğinizi bilemiyorum. Eğer görebiliyorsanız, bu süreyi sizin takip etmeniz gerektiği görüşündeyim. Eğer bu bilgiye ulaşılamıyorsa ve duruşma gününden önce Mahkemeye bir belge de sunulmamışsa mükerrer ödemenin önüne geçmek için ayrıca bir süre verilmesi gerektiğini düşünüyorum.

Biraz karışık mı oldu?