Mesajı Okuyun
Old 28-05-2012, 12:32   #16
Levent Cirit

 
Varsayılan

Gerekçenin son cümlesi burada önem taşımaktadır.
b) Manevî tazminat istemlerinin miras yoluyla mirasçılara geçebilmesi için, kişilik hakları saldırıya-uğrayan kişinin tazminat istemini ileri sürmüş olması gerekir. Maddeye göre ileri sürmenin mutlaka dava yoluyla gerçekleşmesi şart olmayıp saldırıya uğrayan kişinin bunu ortaya koyan ve kanıtlanabilen hür iradesi yeterli görülmüştür. Madde bu konuda dava şartını öngören kaynak Kanundan ayrılmıştır.

Bu gerekçenin altını iyi çizer ve müvekkilin size vekalet çıkardığının ertesi günü vefat etmesi ile pekiştirirseniz bir şansınız olabilir diye düşünüyorum.

Ayrıca CMK Md.131/2 hükmünü de dilekçenize yazın "Mağdur, şikayet etmeden önce ölürse, veya suç ölmüş olan kişinin hatırasına karşı işlenmiş ise; ölenin ikinci dereceye kadar üstsoy ve altsoyu, eş veya kardeşleri tarafından şikayette bulunulabilir."

Şikayet hakkını veren kanun koyucunun tazminat talep etme hakkını vermemesinin (Şikayet hakkı sanığın hürriyetine el uzatırken tazminat talebi sadece malvarlığına el uzatır) mantıkla bağdaşmayacağını da belirtin. Ve hatta gerekirse TMK Md.25 hükmünün Anayasaya aykırı olduğu itirazında bulunun.
Ondan sonrası hakimin yürekliliği, bilgisi ve Yargıtay'ın yorumuna kalmış.