Mesajı Okuyun
Old 25-05-2012, 08:21   #2
Av. Engin EKİCİ

 
Varsayılan

Alıntı:
İyi günler,
Müvekkilim restoran (içkili) açmak maksadıyla, tapuda mağaza olarak kayıtlı bir yer satın alıyor. Söz konusu yer müvekkilim tarafından satın alınmadan önce restoran (içkili) olarak kullanılmaktaydı. Belediye'ye ruhsat almak için başvurduğumuzda kat maliklerinin kararı olması gerektiği söylendi. Kat maliklerinin önceki malik için verdiği karar müvekkilim geçerli olmadı. Bunun üzerine kat maliklerine başvurduğumuzda yeterli çoğunluğu sağlayamadık. Bu durumda hakimin kat maliklerinin iradesi yerine kaim olmak üzere muvafakat etmiş sayılmalarına karar veremeyeceğine yönelik Yargıtay kararları mevcut.

Bu durumda başka hangi yollara başvuracağımız konusunda bilgi paylaşımında bulunmanızı ve elinizde bununla ilgili Yargıtay kararları mevcutsa bizimle paylaşmanızı rica ederim.

Herkese iyi çalışmalar...
Sayın sclnergiz;

Kat maliklerinin, her ne kadar daha önceki malike rıza göstermiş olsalar da yeni malik bakımından da aynı standartlara sahip bir işletme konusunda razı olmaları beklenemeyeceği ve hal böyleyken halihazırda da rıza göstermemiş olmaları karşısında başvurabileceğiniz yasal bir yol bulunmadığı kanaatindeyim.

Saygılarımla..