Mesajı Okuyun
Old 23-05-2012, 13:57   #6
özfn_34

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Av. Öznur Aktürk
Sayın Meslektaşlarım,
Müvekkillerimin murisi 2010 yılı Aralık ayında vefat etmiştir.
Müvekkiller, yasal sürede mirası reddetmişlerdir.
Fakat vefat tarihinden önce aleyhine başlatılan bir icra takibinde ödeme emri, vefat eden borçlu adına ve "Adres Kayıt Sistemindeki Adresine??" Tebligat Kanunu'nun 21. maddesine göre 2012 Nisan ayı sonlarında yapılmıştır. (tam tebliğ tarihini şimdilik bilemiyoruz.)
Durum tebliğ tarihinden yaklaşık 20 gün sonra muhtardan öğrenilmiştir.

Soru 1- Ölü kişinin "adres kayıt sisteminde" adresi olur mu?
Soru 2- Alacaklının elinde TC kimlik numarası da bulunan ölü kişiye ölümünden 1,5 yıl sonra "adres kayıt sistemindeki" adresine tebligat gönderilmesi hakkında ne yapılabilir?
Soru 3- Müvekkiller mirası reddetmiş durumdalar ve fakat ortada şeklen kesinleşmiş gibi görünen bir icra takibi mevcut. Bu durumda tebligatı iade etmek yeterli midir, yoksa icra ukuk mahkemesine şikayette bulunmak gerekir mi?
Görüş ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ölü kişiye tebligat yapılması hukuka uygun değildir. Bu yüzden icra takibinin kesinleşmediğini düşünüyorum. Çünkü ölümün 1,5 yıl önce vuku bulduğunu belirtmişsiniz. Takibin bu durumda mirasçılara yönlendirilmesi ve tebligatın onlara yapılması gerekirdi.

Aksi düşünülse dahi sizin müvekkilleriniz süresi içinde mirası reddettiklerine göre, bu takibin onlar açısından hukuki sonuç doğurması beklenemez.