Mesajı Okuyun
Old 22-05-2012, 18:54   #1
erkol68

 
Varsayılan Kamulaştırmasız El Atma (Güvenlik Bölgesi)

1- Arkadaşlar müvekkilimin tarlasının 9 Dekarı Askeri güvenlik bölgesi ilan edilmiştir ve tapuya şerh düşülmüştür. Müvekkilim bu tarlayı ekmektedir ve bu ektiği ürün karşılığında devlet tarafında destekleme adı altında para almaktadır.Destekleme almak için gerekli işlemleri yapmaktadır fakat güvenlik bölgesi ilan edilen yerin desteklemesini alamamaktadır. Söz konusu tarlayı ekmesine hiçbir engel bulunmamaktadır.
2- Bu tarlanın bulunduğu yerden imar geçmiştir. Müvekkilim parsel yaptırıp bir bina yapmak istese güvenlik bölgesi olmasında dolayı yapamayacaktır.

Yukarıda anlattığım olayda idareye Kamulaştırmasız El Atma davası açarsak fiilen bir el atma söz konusu olmadığından (Herhangi bir kullanma maksadı ile tel örgü ile de çevrilmemiştir) red edilecektir. Çünkü tapu kayıtlarına dayanarak böyle bir dava açamayız. Fakat müvekkilim ektiği ürünün desteğini alamadığı gibi söz konusu tarla şehir merkezinde olmasında ve imar geçmiş olmasında dolayı parselleyip inşaat yaptırmak veya satmak istemektedir. İş bunda dolayı müvekkilim zarar görmektedir. Sadece desteklemeler için İdare Mah. Tazminat davası açarak desteklemeleri tazmin edebileceğimizi düşünüyorum. Ancak bina dikmek istese yapamayacak buna ne yapabileceğimi yargıtay kararlarınıda göz önünde tutunca hiç birşey bulamadım.

Çok uzun oldu ama hem böyle bir olayı tartışmış oluruz bir sonuca ulaşmış oluruz.Başka arkadaşlarımıza da yararlı olması dileğiyle.
Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim