Mesajı Okuyun
Old 22-05-2012, 13:53   #1
sclnergiz

 
Varsayılan Çıplak mülkiyet sahibi ile intifa hakkı sahibinin kiracıyı zarara sokmak kastıyla intifa hakkını kaldırmaları

Sayın Meslektaşlarım,
Müvekkilim intifa hakkı sahibinden intifa konusu yeri kiralamış olup, kira sözleşmesini tapuya şerh etmiştir. Ancak çıplak mülkiyet sahibi ve intifa hakkı sahibi aralarında anlaşma yapıp intifa hakkını kaldırmaya çalışmıştır. Çıplak mülkiyet sahibi, intifa hakkı sahibine intifa sözleşmesinin usulüne uygun olarak yapılmadığı gerekçesiyle tahliye davası açmıştır. İntifa hakkı sahibi bu davaya cevap dahi vermemiştir. Dava sonuçlanınca gerekçeli kararla, ikisi birlikte gidip intifa hakkını tapuda kaldırmışlar. Şimdi kiracı sıfatındaki müvekkilimi tahliye ettirmek istiyor.

1) Çıplak Mülkiyet sahibi intifa hakkı sahibine tahliye davası açabilir mi? Eğer tahliye davası açarsa, intifa hakkının terkinine yönelik bir karar verilebilir mi?
2) Müvekkilim 3. iyiniyetli kişidir. Ve kira sözleşmesini tapuya şerh etmiştir. İntifa hakkının terkini, kiracı olan müvekkilimi nasıl etkileyecektir?

Bu konuda Yargıtay kararları varsa bizimle paylaşmanızı ve sorduğum sorular çerçevesinde bilgi aktarımı yapmanızı rica ederim.

Herkese iyi çalışmalar...