Mesajı Okuyun
Old 21-05-2012, 12:28   #5
Stj. Av. Oya

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan Aydinho
Tavsiyem tespit davası ile elinize geçen kararı ilamsız takip olarak icraya koymanız. Eğer borçlu itirazederse %40 İcra-İnkar tazminatı yemesi büyük ihtimal. İtiraz etmezse de haciz işlemlerine geçersiniz.Daha pratik ve kısa bir yol olması dolayısıyla size bunu tavsiye ederim.

Ancak şu var ki tespit davasını ilk açtığımızda hakim davayı kabul etti ve keşif günü verdi, ileride haksız çıkan tarafa yargılama giderlerini yükledi. Verdiği tek karar bu (Ocak tarihli) Ancak bilirkişi raporunun alınması ve tebliği süreci Nisan'da tamamlandı. Ve hakim başka bir karar vermedi, ek bilirkişi raporuyla dosya bitti. Bu durumda bilirkişi raporuna göre haksız çıkan taraf üst kattaki komşudur diye düşünerek mi ilamsız takip yapacağız?

Bir de müvekkil akıntı nedeniyle evde duramıyordu, koku rutubet derken, İzmir'de bir akrabasında kaldı 1 ay kadar. İzmir'e gidiş geliş bilet paralarını da talep ediyor. Bunu da takip talebinde ekleyip bilet fotokopisini koymak yeterli olur mu? Yoksa bilet bedelleri takibe konu edilemez mi?