Mesajı Okuyun
Old 17-05-2012, 13:17   #1
Av. İbrahim YİĞİT

 
Varsayılan İhtiyati haczi tamamlayan merasim

Somut olayda alacaklı mahkemeye başvurmak sureti ile ihtiyati haciz kararı almış, teminatı yatırarak ihtiyati haciz kararını icra dosyasına ibraz etmiş borçlunun taşınmazına ihtiyaten haciz koymuştur. Ancak haczin konulduğuna dair tutanak veya tebligat alacaklıya bildirilmiş değildir.

Alacaklı her nedense (belki tahsil etti, bilemiyoruz), esas takibe geçmemiş, dosyadan başkaca her hangi bir talep açmamış, ihtiyati hacizden feragat etmediği gibi, teminatını dahi çekmemiştir. Dosya 2000 yılı esaslı olup, taşınmaz ihtiyati haciz yükü ile birlikte müvekkil adayı tarafından 2008 yılında satın alınmıştır.

O tarihte haczin kaldırılması için icra dairesine müracaat ettiğinde müdürlük ihtiyati haczin konulduğuna dair alacaklıya tebligat yapmak istemiş (7 günlük süreyi başlatmak için), müvekkil takibe devam ederek aldığı/alacağı taşınmazın satılabileceği endişesi ile işlem yapmamıştır. Şimdi müvekkil adayı taşınmazı takyidatsız olarak satmak ve ileride mamelekine zarar gelmemesini istemektedir. Çözüm yolu önerecek meslektaşlarımın yardımını talep ediyorum. Saygılar.