Mesajı Okuyun
Old 16-05-2012, 19:36   #1
tiryakim

 
Mutsuz Tüketici Kredisinin Kefilleri Hakkında Tahsilde Tekerrür Olmamak Kaydı ile Yeni Bir Takip Mi Açmalıyım Yoksa eski dosya üzerinde mi takipe devm etmeli

Merhabalar Değerli Meslektaşlarım ;

Başımda tüketici kredisi ile ilgili ilginç bir durum var. sizlerle bu durumu paylaşıp siz değerli meslektaşlarımızın görüşlerini almak istiyorum.

Müvekkil banka ile tüketici kredisi kullanan asıl borçlu AHMET ile tüketici kredisi kefilleri MEHMET ve ALİ müvekkil banka ile sözleşme 2010 yılında sözleşme imzalamışlardır. Borçlarını ödemekdikleri için dosya tarafımıza atanmıştır.

Bunun üzerine tüketici kredisi asıl borçlusu AHMET ile tüketici kredisi kefilleri MEHMET ve ALİ ' ye ilamsız takip yaptım. Aynı anda hem asıl borçu hemde kefillere takip yaptım ama kefillerin ödeme emrini göndermedim. Yani icra müdürlüğünde asıl borçlu ve kefillere yaptığım icra takibinde hem asıl borçlu AHMET i hemde tüketici kredisi kefilleri MEHMET ve ALİ ' yi borçlu gösterdim. Ama 2011 yılında yaptığım takipte sadece ve sadece asıl borçlu AHMET e ödeme emri gönderdim. Kefiller MEHMET ve ALİ ye ödeme emri masraf vermediğim için gönderilmedi. Ödeme emirleri gönderilmediği için halen dosyanın içinde mevcuttur.Kefillere hacizde yazmadım. ( Takibin esas numarası ise 2011 / 11111 ) ( Farazi bir numaradır. )

Daha sonra asıl borçlu AHMET hakkında İİK 143. maddesine göre aciz vesikası aldım.Şimdi tüketici yasasının 10/3 .maddesine göre tüketici kredisinin kefillerine takip yapıcam. Tüketici kredisinin kefilleri hakkında bugün durumu izah eden bir ihtiyati haciz talep ettim. Büyük ihtimal tüketici kredisinin kefilleri hakkında ihtiyati haciz kararı alıcam.Şimdi merak ettiği husus ise şunlardır.

1-)Şimdi ben tüketici kredisinin kefilleri hakkında aldığım ihtiyati haciz kararını 2011 / 11111 esas sayılı dosyasına ibraz edip kefillere göndermediğim ödeme emrini aynı dosya üzerinde mi göndermem gerekiyor . Yani 2011 yılında açılan 2011 / 11111 esas sayılı dosyasına mı ibraz edip o dosya üzerinde mi kefillere takip yapamalıyım.

Yoksa;

2-)Kefiller hakkında tahsilde tekerrür olmamak kaydı ile yeni bir takip açıp mı takip yapmalıyım bu konuda tecrübesi olan meslektaşlarım tecrübelerini paylaşırsa sevinirim.

Teşekkürler...