Konu: Dava Süreci
Mesajı Okuyun
Old 14-05-2012, 21:12   #1
Konuk Emel

 
Varsayılan Dava Süreci

İyi geceler diliyorum, eşimle aramızda devam eden bir boşanma davası var. Eşimin Dava dilekçesindeki iddiaları çelişkili birkaç tanık beyanından ibaret olmakla birlikte iddialarını ispat edemedi ki gerçekte iddialarında belirttiği hususlar da gerçekleşmiş değil.
Sorum,
1- Bende Dava sırasında hak kaybına uğramamak için bir Avukatla anlaştım. Eşim davayı kaybederse veya ben kaybedersem benim anlaşmış olduğum Avukat benim verdiğim ücret haricinde eşimden de bir ücret talep edecekmi veya davayı benim kaybetmem halinde eşimin Avukatı eşimin ödediği ücret haricinde benden bir ücret talep edecekmi?
2- Eşim boşanma davasından kısa bir süre önce ve boşanma davası sırasında beni asılsız iddialarla iki defa Savcılığa şikayet etti, bu şikayetler neticesinde benimde memur olmam nedeniyle gerek çalıştığım kurumda gerekse arkadaşlarım içerisinde rencide oldum her iki şikayetinden de Savcılıkça hakkımda takipsizlik kararı verildi, kararlar kesinleşti. Bu kararlara dayanarak eşim hakkında tazminat talebinde bulunabilirmiyim?
3- Eşim, evlilik birliği içerisinde benden gizli Hastanede birtakım operasyon yaptırmış bu konuyu yıllar sonra eşimden duydum ancak yapılan operasyon eşimin söyleminden başka hastane kayıtlarında geçmiyor bu hususta gerek ilgili Hastaneden gerekse eşimden bir hak iddiasında bulunabilirmiyim?
Vereceğiniz bilgiler, karanlık gecelerimde bana ışık olacaktır, şimdiden teşekkür ediyor, iyi çalışmalar diliyorum.