Mesajı Okuyun
Old 26-01-2007, 11:38   #2
ISIL YILMAZ

 
Varsayılan

Ceylan Hanım,
Bildiğiniz gibi alacaklını temerrüdü için ifayı kabulün haklı bir gerekçe olmadan reddedilmiş olması gerekli. Burada alacaklının yasa yolları tükenmemiş, yani temyiz incelemesi ile kararın değişmesi mümkün.

Buna rağmen 6.000.-YTL için faizden kaçınmak istiyorum, deniyorsa aklıma şöyle bir yöntem geliyor. Bu yöntemde 6.000.-YTL için alacaklının reddinin haksız olmasını sağlamak üzerine kurulu.

Alacaklıya bir ihtarname çekerdim ve bu ihtarnamede ...mahkemesinin ...esas ...karar sayılı ilamında hükmedilen tüm ödemeyi yapmaya hazır olduğumu, bu ödemenin kararın Yargıtay'dan bozularak dönmesi ve aleyhime kesinleşmesi halinde kısmi ödeme sayılacağını ancak 6.000.-YTL'ye ilişkin ödeme tarihinden sonraki faizden sorumlu tutulmayı kabul etmediğimi, bu ihtarımın içeriğinin hiçbir şekilde karşı tarafın davasını ve/veya temyiz gerekçelerini kabul anlamına gelmediğini , bana derhal ve yazlı olarak ödemeyi yapabileceğim bir hesap numarasını bildirmesini söylerdim.

Hatta, ödemeyi almamasının BK 98 uyarınca benim zararımın artmasına neden olacak şekilde yorumlanacağını bildirmeyi de düşünebilirdim.

İlk elden aklıma gelenler bunlar, ancak bu durumun üzerinde tabbi ki daha ayrıntılı düşünmek gerekir.

Saygılar.