Mesajı Okuyun
Old 14-05-2012, 11:25   #1
zeynepozay

 
Varsayılan vasiliğe itiraz davasında yargılama süreci

sevgili üyeler, ilk defa karşıma çıkan bir dava ile ilgili bi kaç şey sormak isitiyorum,dolayısıyla biraz da tecrübesizlikten kaynaklı olarak panik durumdayım.
müvekkilim yaşlı ve yatalak annesine vasi tayin edildi, fakat iki üç gün önce evine kimseyi almadığı, annesini kimseyle görüştürmediği, fiziki koşullarının uygun olamdığı gibi gerekçelerle ablası tarafından kendisine bir itiraz davası açıldı, dava dilekçesi kendisine iki üç gün önce tebliğ edildi, ilk celse de yarın görülecek. biz de ilk celse de cevaplar için süre talep edicez, sonraki aşamalar da da tanıklarımız ve keşif talebimiz de olacak. benim sormak istediğim ise, müvekkili de tanıdığımdan, annesine özenle baktığını, aksine her zaman herkesle görüştürmek istediğini dolayısyla dava dilekçesinde yer alan hususların gerçek dışı olduğunu biliyorum.
davacının kızının yakın zaman önce ağır bir beyin ameliyatı geçirdiğinden ve başkaca ciddi rahatsızlıkları bulunduğundan dolayı bakıma ihtiyacı olduğuna dair sağlık raporları, müvekkilin annesinin davacının yanında kaldığı süre içerisinde bir çok kez bakım noksanlığından dolayı enfeksiyon kaptığına dair sağlık raporları ve davacının şiddete yönelik eylemlerinin bulunduğu ( mesela başka bir ablasına şiddet uyguladığı, -fotoğraf da var- ; babasını evinden kovduğu gibi ) gibi iddialar ve bahsettiğim raporlar öne sürülebilr mi? bu detaylar sizce işe yarayabilir mi? ne yapmalıyım??