Mesajı Okuyun
Old 12-05-2012, 10:25   #1
egemen48

 
Varsayılan ihtiyaç nedeniyle tahliye+kat karşılığı inşaat

1-müvekkilin babasından kalma yeri mevcuttur.
2-kiracı ile müvekkilin babası arasında yaklasık 20 yıl önce yapılmıs bir yıllık kira sözlesmesi mevcuttur.fakat taraflar sözlesmenin feshini istemedeklerinden sözlesme her sene yenilenmiştir.
3-kat karsılıgı insaatın ortaya cıkması ile müvekkile teklif gelmiş,fakat kiracı bu teklifi duydugu icin be genelde kiracıların, insaat firmalarından,tasınmazdan cıkmak icin para talep etmeleri nedeniyle,kiracı da insaat firmasından tasınmazı tahliye etmek icin para talep etmiş,fakat firma kabul etmemiştir.
4-kiracı kiralarını ödemektedir.fakat ödemelerde tam bir düzen yoktur.6 ay ödememekte sonra toptan ödemekte veya 4 ay ödemekte sonra 2 ayı ödemektedir.
5-müvekkil ise bu zamana kadar hiçbir sekilde noter ihtarı cekmemiştir.sadece yaklasık 2 yıldır kiracıya sözlü olarak,tasınmazı tahliet etmesini istemiş,kiracıda her seferinde 3 er aylık süre talep ederek bu sürelerin sonunda tahliye edecegini sözsel olarak taahhüt etmiş fakat şimdi de tahliye etmeyecegini belirtmiştir.
6-kiracı yaslıdır,tasınmazda büfe tarzı bir yeri vardır,baska da kendisine ait bir yeri yoktur.
7-müvekkilin ise dava konusu yer dısında hic bir tasınmazı yoktur.müvekkilin esi de calısmamaktadır.müvekkil anlasabilirse dava konusu yeri tahliye ettirdikten sonra ya kat karsılıgı insaat firmasına verecek ya da eşi için bir yer acacaktır.
8-İhtiyac nedeniyle tahliye davası acmayı düşünüyorum fakat bu konuda görüslerinizi ve varsa olaya benzer yargıtay kararlarını eklerseniz sevinirim.şimdiden tesekkürler