Mesajı Okuyun
Old 10-05-2012, 15:40   #2
Av. Fırat BİLBAY

 
Varsayılan

Sayın meslektaşım;
Bahsettiğiniz gibi elektrik dağıtım yetkisinin tekel niteliğindeki elektirk idaresinde bulunduğu bilinmektedir. Ancak alt kiracılık ve taşeron benzeri sistemlerle işletilen tesislerde (örneğin büyük AVMler) tek bir elektrik aboneliği üzerinden yani aynı panodan bir çok kullanıcıya dağıtım yapılmaktadır. Bu uygulamada elektriğin iç dağıtımından kar ve katma değer elde etmemek kaydı şartıyla bir hukuka aykırılık bulunmamaktadır.

Bu prensiple işletilen hemen hemen tüm tesisler alt kiracılarıyla elektrik, su, yakıt gibi hizmetlerin dağıtımındaki temel ilkeler konusunda yazılı mutabakat sağlamakta daha doğrusu bu gibi hususları kira sözleşmelerine şerh etmektedir.

Olayınızda müvekkil ile site yönetimi arasında imzalanan kira sözleşmesinde elektrik faturalarının yansıtılmasına ilişkin şartlar nedir? Elektrik kullanımı adil bir şekilde müvekkilinize yansıtılabilmiş midir? Eğer yansıtılmışsa muacceliyet için özel bir şart öngörülmüş ve bu şart gerçekleşmiş midir? Elektriğin kesilmesi müvekkilinizin ticari faaliyetlerini hemen hemen durma noktasına getirecek olduğundan ödenmeyen fatura miktarı bu ağır sonucu haklı kılacak miktar ve ölçüde midir?

Tüm bu hususlar değerlendirilerek adalet ve hakkaniyet prensipleri doğrultusunda karar verilmesi gerekir düşüncesindeyim.

Kolay gelsin..