Mesajı Okuyun
Old 08-05-2012, 12:50   #3
Armağan Konyalı

 
Varsayılan

Alıntı:
Yazan aleeumut
asıl soracağım soru şudur. Kabahatler Kanunu 26. maddede idari para cezalarının tebliğinin nasıl yapılacağından bahsedilmektedir. Bahse konu kanun maddesine göre tebligatı yapılan kararda "başvurulabilecek mercii, kanun yolu ve süresi belirtilmelidir. Bize gelen hiçbir ödeme emri ve encümen kararında bu husus mevcut değildir. Başvurulacak mercii ve süresi belirtilmemiştir. Sizce bu şekil eksikliğinden dolayı kararı ve sonuçlarını iptal ettirebilir miyim?
Sayın aleeumut

Encümen kararında başvurulacak mercii ve süresi belirtilmez. Uygulamada encümen kararının ekinde muhataba İTİRAZ HAKLARI YAZISI denilen bir müdürlük yazısı da gönderilir. İtiraz Hakları Yazı’sında ödeme yeri, ödeme süresi, peşin ödeme koşulları ve Kabahatler Kanunu’nun 26.maddesi gereğince bu karara karşı başvurulabilecek kanun yolu, mercii ve süresi açık bir şekilde belirtilir.

Bu nedenle encümen kararı iptal edilmez. Eğer itiraz hakları yazısı Kanun'un aradığı koşulları sahip değilse bile sadece tebliğ işlemi iptal edilir; verilen ceza iptal edilmez.

Saygılarımla