Mesajı Okuyun
Old 28-04-2012, 10:56   #2
kezzy

 
Varsayılan

Sayın katılımcı;
Bir kadın kocasından ayrı yaşamayı istemesi halinde,evine dönmeye zorlanamaz. Ancak koca kadının evine dönmesini istiyorsa onu mahkeme kanalıyla resmen davet edebilir ve bu davete uymayan kadın aleyhine “terkten” boşanma davası açabilir.

Evlilik birliğini sürdürmek istemiyor iseniz, eşinize karşı boşanma davası açabilirsiniz. Ancak açacağınız davada diğer eş,boşanmayı kabul etmiyorsa,evlilik birliğinin temelinden sarsıldığı ve diğer eşin kusurlu olduğu ispatlamanız beklenecektir.

Açacağınız boşanma davası sürerken,çocukların velayetlerinin tarafınıza verilmesini ve reşit olmayan çocukları için TEDBİR nafakasına hükmedilmesini talep edebilirsiniz.Aynı zamanda reşit olup, eğitimi devam eden çocuklar içinde tedbir nafakası talep edilebilir.Sizin çalışıyor olmanız eşinize, çocuğun giderlerine katılmama hakkı vermemektedir.

Sayın katılımcı;
Sorunuz çerçevesinde cevap verilmiş olup, açacağınız davanın takibi sırasında ve diğer haklarınız nedeni ile hak kaybına uğramamak için bir avukattan doğrudan yardım almanızda YARAR vardır.

KAHDEM'e gösterdiğiniz ilgiden dolayı teşekkür ederiz.
Saygılarımızla