Mesajı Okuyun
Old 27-04-2012, 11:16   #1
Av.Suleyman.Karadag

 
Varsayılan İmar Kanunu 42/b'ye Örnek? Hangi durumlarda uygulanır?

Sayın meslektaşlarım

3194 sayılı İmar Kanunu 42/b'de aynen şu ifadeye yer verilmiş:

b) Mevzuata aykırılığı yapı inşaat alanı üzerinden hesaplanması mümkün olmayan, yapının cephelerini ve diğer yapı elemanlarını değiştiren veya yapı malzemesi için öngörülen gereklere aykırı bulunan uygulamalar için, Bakanlıkça yayımlanan ve aykırılığa konu imalatın tespiti tarihinde yürürlükte bulunan birim fiyat listesine göre ilgili idarece belirlenen bedelin % 20’si kadar idari para cezası verilir.

Bu maddeye uygulanabilecek bir örnek bulmaya çalışıyorum fakat yaptığım araştırmalarda bir sonuca ulaşamadım.Madde gerekçesinde de hiçbir açıklama yok. Acaba bu maddeye uyan bir örnek verebilir misiniz?

Şunun için soruyorum;

Müvekkil 2000 metrekare alana sahip tarla vasfındaki arazisini 2 metre yüksekliğinde bir duvar ile çevirmiş ve idare etkilenen alanın 2000 metrekare olduğuna kanaat getirerek 32000-TL idari para cezasına hükmetmiş. Somut olayda bir inşaat söz konusu değil. Sadece tarlanın çevresi duvar ile çevrilmiş. Yukarıda belirttiğim madde kapsamında değerlendirilebileceği kanaatindeyim. Bunu gerekçelendirebilir, bir örnek bulabilirsem konuya bu noktadan yaklaşabilirim diye düşünüyorum.